Stadgenote Laura Troost wist donderdagavond de Brusselzaal sfeervol te vullen met kenmerkende Spaans-Moorse traditionele muziek. Met de handen soepel wandelend over het pianoklavier bracht ze vol passie en vakmanschap een indrukwekkend muzikaal programma. Spanje is het land dat haar hart heeft, vandaar de titel “Een muzikale reis met Laura Troost”. Een muzikale reis met typerende temperamentvolle maar ook heel verstilde muziekpassages.

De reis startte met een Sonata van Padre Antonio Soler. Van de bekende Spaanse componist Isaac Albéniz volgden drie werken: Evocación, Prelude en Córdoba. In de Evocación proefde je de heimwee naar het thuisland. Het slotakkoord vertolkt een vaarwel, tot ziens. De Prelude kent u vast wel: het beeld van een Spaans dorpsplein met gitarist en sombrero. Córdoba brengt met de Spaans-Moorse klanken Andalusie dichtbij. Een uitstapje in de reis met muziek van Claude Debussy. De Pagodas is een werk met rustig golvende klanken uit Azië. La soirée dans Granada, lichte en donkere akkoorden wisselen zich ik versnellingen af. In Jardins sous la pluie voel je de onstuimige regen, ervaren in een grote siertuin. Ook de beekjes en de schoonheid van de tuin.

Als slot van de reis zette Laura (vrij van bladmuziek) virtuoos de Ballade in F, opus 52 no 4 van Chopin neer. Een meesterwerk, met ingetogen passages, donkere grondtonen en lichtvoetige loopjes en trillers. Een muzikale avond die mocht zijn. Het was genieten!