Een aandachtig publiek genoot in de Brusselzaal van een fraai concert, verzorgd door twee conservatoriumstudenten: Casper Struijk uit Rijssen en Maria de Jong uit Waddinxveen. Casper bespeelde het stadhuisorgel en een klavecimbel, Maria gebruikte twee verschillende blokfluiten in sonates van Händel en Bach. De bekende fluitsonate in F werd door Händel zelf gerecycled als concert voor orgel en orkest. De Bachsonate was een bewerking van de vijfde Triosonate voor orgel, nu getransponeerd van C naar F, waarbij de oorspronkelijke rechterhandpartij door de blokfluit wordt overgenomen. Naast barokmuziek klonk er ook muziek van recenter datum: twee koraalbewerkingen van Hans Friedrich Micheelsen, die 50 jaar geleden overleed, en Miroir van Ad Wammes, die dit jaar zijn zeventigste verjaardag vierde.
Op zaterdag 14 oktober organiseert de Stichting Stadsmuziek Rijssen weer de traditionele orgel- en beiaardwandeling langs drie orgels in het centrum van Rijssen. Deze keer begint de wandeling met het orgel van de Schildkerk, en wel om 15:00 uur. Stadsorganist Dick Sanderman speelt muziek van Bruhns, Czerny, Bedard en drie eigen psalmlbewerkingen.
Daarna steekt het gezelschap de markt over, naar het gemeentehuis. Het Leeflang-orgel van de Brusselzaal klinkt vanaf ongeveer 15:40 uur in muziek van Zachow, Bach, Pescetti, Carter en Kleesattel.
Tot slot wordt het Pels-orgel van de Dionysiuskerk bezocht . Dat orgel, gebouwd in 1930, is een rijksmonument! Vanaf ongeveer 16:20 uur klinkt er muziek van o.a. Vierne, Salomé, Carter en een improvisatie.
Toegang is gratis!