Maurits en Lisa Bunt trakteerden het publiek donderdagavond op een kleurrijk boeket aan oude muziek. Het Leeflang-orgel mocht deze keer toekijken, Maurits had zijn eigen klavecimbel meegebracht. Z’n auto weet de weg naar Rijssen intussen bijna blindelings te vinden: dinsdag was Maurits er om les te geven aan de Muziekschool, woensdag om z’n klavecimbel alvast in de Brusselzaal te parkeren, en donderdagavond weer voor het concert met Lisa.
Met een klavecimbel dat in 1/4 komma middentoon is gestemd, worden ook sommige momenten in de Kunst de Fuge van Bach behoorlijk spannend. Een suite van Louis Couperin -met aan het begin een Prélude non mesuré- klonk voortreffelijk. In de Cento Partite sopra Passacagli zocht Frescobaldi de grenzen van de middentoonstemming op. Voor veel bezoekers een boeiende kennismaking met muziek die in de Brusselzaal nog niet vaak heeft geklonken.
Mooi waren ook de vocale bijdragen van Lisa, met een opgewekte aria van Monteverdi, het bekende “When I am laid” uit Dido and Aeneas van Purcell, en de dramatische “Lamento d’ Ariana” van Monteverdi. Een prachtig begin van het nieuwe concertseizoen!
Op 5 oktober wordt de serie voortgezet met een concert door Casper Struijk (orgel) en Maria de Jong (blokfluit). De jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling vindt plaats op zaterdag 14 oktober: dan beginnen we om 15:00 in de Schildkerk, waarna de wandeling wordt vervolgd in de Brusselzaal en de Dionysiuskerk.