Een geïnteresseerd publiek luisterde donderdagavond naar een samenspelcombinatie die in de Brusselzaal nog niet eerder te horen was, namelijk die van orgel met kamerbeiaard. Beiaardier Jan-Geert Heuvelman had zijn oefenklavier naar het stadhuis laten vervoeren, zodat hij daar kon samenspelen met stadsorganist Dick Sanderman. De lichtvoetige klanken van de kamerbeiaard -vergelijkbaar met de klank van een xylofoon- klonken aangenaam in samenspel met de zachtste registers van het stadhuisorgel. Op het programma stonden onder meer fluitsonates van Bach, waarbij de fluitpartij op de kamerbeiaard werd gespeeld, alsmede een concert voor twee toetsinstrumenten van Antonio Soler.
In composities van Simon en Bedard kon Dick Sanderman ook solostemmen en luidere klanken van het orgel laten horen. Jan-Geert Heuvelman demonstreerde de kamerbeiaard solistisch in gitaarmuziek van Tarrega. Als toetje serveerden beide musici twee vrolijke operamelodieën van Verdi en Thomas. Voorzitter André Ligtenberg bedankte de concertgevers nu eens niet met bloemen, maar met een Belgisch bierpakket, dat ongetwijfeld z’n weg wel zal vinden.
Heuvelman en Sanderman zijn op zaterdag 17 juni weer te horen tijdens een concert in de toren van de Schildkerk, aanvang 14:00 uur. Aanstaande donderdag (15 juni) is er om 18:30 én om 20:00 uur een Torenwandeling met uitleg over de geschiedenis van de toren en bezoek aan de speelcabine van het carillon. Het eerstvolgende concert in de Brusselzaal is op donderdag 7 september, verzorgd door Maurits en Lisa Bunt (orgel en zang). Maurits Bunt is één van de twee docenten die aan de Rijssense Muziekschool zijn benoemd als opvolger van Dick Sanderman, die aan de Muziekschool met pensioen gaat op 1 september. De jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling van de Stichting Stadsmuziek Rijssen vindt plaats op zaterdag 14 oktober, met een bezoek aan de Schildkerk, de Brusselzaal en de Dionysiuskerk.