Als Stichting Stadsmuziek Rijssen kijken we met voldoening terug op een geslaagde Orgel- en beiaardwandeling, de vijfde al. Het weer werkte niet echt mee, we hadden concurrentie van een modeshow in het centrum: twee factoren die de belangstelling wellicht wat nadelig hebben beïnvloed. Niettemin: de reacties van het publiek waren uiterst positief. ’t Was ook een mooi gevarieerd programma. In de Brusselzaal bespeelde stadsorganist Dick Sanderman het stadhuisorgel, maar klonk ook het Doe-orgel waarmee we projecten op basisscholen kunnen verzorgen. In de sfeervolle Dionysiuskerk klonk muziek van o.a. Archer, Bédard en Widor. Alt-mezzo Mélanie Brilman moest helaas afzeggen wegens verkoudheid: de beide aria’s die zij zou zingen werden nu instrumentaal uitgevoerd. In de Schildkerk klonken enkele bekende Bachwerken, maar ook het luchtige Scherzo for the white rabbit van Ogden en een Voluntary van Bédard. De verplaatsingen werden muzikaal omlijst door beiaardier Jan-Geert Heuvelman, die daarbij soms werd overstemd door de muziek van de modeshow. Velen maakten na afloop gebruik van de gelegenheid om de speelcabine van het carillon te bezoeken.