Na ruim 2 jaar gedwongen stilte kon de Stichting Stadsmuziek Rijssen op 28 april voor ’t eerst weer een concert organiseren. Daarvoor was het Kamerkoor Gloria uitgenodigd: een jong ensemble van enthousiaste amateurzangers onder leiding van Geert-Jan Schulenburg. Het koor zingt in een kleine bezetting met 2 à 3 zangers per stemgroep: ideaal voor een betrekkelijk kleine ruimte als de Brusselzaal van het stadhuis. De belangstelling was overweldigend: de schuifdeuren naar de raadszaal moesten open om iedereen een plekje te kunnen bieden, en uiteindelijk moesten er zelfs luisteraars genoegen nemen met een plaatsje in de centrale hal. Hoewel de akoestiek in de Brusselzaal voor koormuziek verre van gunstig is, maakte Kamerkoor Gloria een uitstekende indruk, zelfs in a capella gezongen programmaonderdelen. Stadsorganist Dick Sanderman verzorgde in enkele stukken de begeleiding op het stadhuisorgel en speelde samen met de dwarsfluitistes Annelon Schulenburg en Alieke Timmerman een sonate van Quantz als intermezzo. Het talrijke publiek was duidelijk blij dat dit soort evenementen weer gehouden kunnen worden. Het volgende concert in de Brusselzaal vindt plaats op donderdag 9 juni en wordt verzorgd door celliste Anne Knappstein met organist Arend J. Kettelarij.