Met een feestelijk concert nam de Stichting Stadsmuziek Rijssen op zaterdag 10 juli de apparatuur in gebruik waardoor instrumentalisten in de toen van de Schildkerk kunnen samenspelen met de beiaardier. Hun klanken worden versterkt  via speakers die op de torenomloop staan en vermengen zich dan met de tonen van het carillon. De apparatuur kon worden aangeschaft dankzij subsidies van de gemeente Rijssen-Holten, ontvangen na een positief advies van de Cultuur AdviesRaad.

Beiaardier Jan-Geert Heuvelman speelde samen met Hans Broekhuijsen (saxofoon) en Boudewijn Zwart (digitale piano). Op het programma stond muziek van o.a. Tarrega, Satie en Louis Armstrong, maar ook oud-Hollandse volksliedjes in een arrangement van Boudewijn Zwart. Burgemeester Arco Hofland verrichtte de openingshandeling door de stekker in het stopcontact te steken, waarmee de apparatuur in werking werd gesteld.
Namens het bestuur van de Stichting Stadsmuziek Rijssen vertelde stadsorganist Dick Sanderman in zijn openingswoord dat het vernieuwde stadscentrum de huiskamer van Rijssen wil zijn, waar je -net als op een Frans dorpsplein- onder de bomen geniet van de goede dingen van het leven. En daar hoort ook goede muziek bij. De mogelijkheden om goede muziek te maken, zijn door de komst van de nieuwe apparatuur aanzienlijk groter geworden. Het publiek op de terrassen rond het Schild en de passanten op de zaterdagmarkt genoten zichtbaar van deze muzikale traktatie.