Donderdag 19 september om 19.00 uur voor de Schildkerk.

Concert van het A-orkest van de muziekvereniging Wilhelmina Rijssen samen met beiaardier Jan-Geert Heuvelman vóór de Schildkerk en (natuurlijk) met het carillon. Jan-Geert Heuvelman en Muziekvereniging Wilhelmina slaan de handen in een voor een gezamenlijk concert. Afwisselend zullen het orkest met carillon, een koperensemble met carillon en het carillon alléén te horen zijn. Jan-Geert Heuvelman, vaste beiaardier van onder andere de Eijsboutsbeiaard in de Gudulatoren te Lochem, speelt samen met het orkest een aantal nummers. Tijdens het concert komen verschillende bekende stukken voorbij, zoals La Mer, Homage to Ricky en This is what it feels like van Armin van Buuren. Naast het grote orkest van Wilhelmina speelt het speciaal voor dit concert samengestelde koperensemble een aantal mooie stukken met het carillon. Het kan niet anders dan dat dit een bijzondere, muzikale avond wordt, vol verrassingen.. Het concert start rond 19.00 uur voor de Schildkerk. Jan-Geert Heuvelman kan gevolgd worden via een televisiescherm op het plein.

 

 

Programma

 

1a        Marchissimo                                       Philp Sparke

1b        Homage to Ricky                               Jef Penders

 

2          Capricho Arabe                                  Fransico Tarrega

3a        Music for the Royal fireworks           George Friedrich Handel

3b        Fantasy for Bells and Brass               Jos Lerinck

 

4          A Crazy Ritornello                             Geert D’hollander

 

5a        This is what it Feels like                    Armin van Buuren / arr. Emile Stoffels

5b        La Mer                                               Trenet / arr. Lasry

 

6a        Ole Guapa                                          arr. Hans van der Heide

6b        Oranje Boven                                     arr. Jos Pijnappel