Uit het Rabobank Projectenfonds ontvingen we op 4 juli een mooie bijdrage, die we willen aanwenden voor de aanschaf van een Doe-orgel. Dat is een prachtig educatief project, Orgelkids, waarin schoolklassen zelf een orgel bouwen. Ze leren hoe het werkt, maken kennis met techniek en klank – en uiteindelijk kan erop gespeeld worden. De gift van de Rabobank helpt ons een mooi stuk op weg om zo’n Doe-orgel aan te schaffen. Dank!

Op dezelfde dag was in Amersfoort de Orgelkids-inspiratiedag, ter gelegenheid van het feit dat het Orgelkids-projekt 10 jaar geleden is begonnen – en inmiddels wereldwijd wordt omhelsd. In de compositiewedstrijd die ter gelegenheid van dit jubieum werd uitgeschreven, viel onze stadsorganist Dick Sanderman in de prijzen met een arrangement voor Doe-orgel van de bekende Sinfonia uit Cantate 156 van Bach. De inzendingen kwamen van over de hele wereld en werden door een internationale jury beoordeeld.