Wat was er véél te doen op 8 september: het was kerkpleinmarkt, truckrun, monumentendag – en ’t was óók nog eens Nationale Orgeldag. In dat kader verzorgden twee jonge organisten een concert in de Brusselzaal. Allebei hebben ze hun sporen al wel verdiend: zo won Erik Bakker de derde prijs tijdens het orgelconcours in Enschede (2012) en de eerste prijs tijdens het Quintus orgelconcours in Kampen (2011). Ard Jan Koster won eerste prijzen tijdens het orgelconcours in Den Ham (2015) en het Ars Musica Orgelconcours in Zaltbommel (2017). Beiden werden opgeleid door stadsorganist Dick Sanderman. Ard Jan heeft nog steeds les op de Muziekschool en is één van de organisten van de Westerkerk, Erik woont tegenwoordig in Doetinchem en speelt daar ook kerkdiensten.

In de Brusselzaal speelden Erik en Ard Jan muziek van o.a. Bach, Buxtehude, Reger en De Jong. Het publiek waardeerde het zeer. Een kleine impressie in foto’s: