In samenwerking met de Koor- en Concertcommissie van de Hervormde Gemeente organiseerde de Stichting Stadsmuziek Rijssen op 2 november een concert dat begon in de Brusselzaal en na een korte wandeling werd voortgezet in de Schildkerk. Meesterimprovisator Sietze de Vries was de concertgever. Hij begon zijn concert op het stadhuisorgel met geestelijke en wereldlijke muziek uit de oud-Hollandse traditie. Het programma in het stadhuis eindigde met een uitvoerige improvisatie op “In Holland staat een (stad)huis”.

In de Schildkerk begon Sietze met een preludium en fuga van Mendelssohn. Daarna volgden twee koraalvoorspelen van Brahms, en -zo kort na de herdenking van 500 jaar Reformatie- tot slot volgde een improvisatie waarin Psalm 46 werd gecombineerd met “Een vaste burcht is onze God”. Een muzikaal hoogtepunt, dat door het publiek zeer werd gewaardeerd! Voor de cd-tafel na afloop was ook veel interesse.