Voor de Stichting Stadsmuziek Rijssen was het een spannend moment: zou er publiek komen voor een concert op zaterdagmiddag? En hoe zou het bevallen om trompet en cariilon te laten samenspelen op de toren van de Schildkerk? Dagblad Twentse Courant Tubantia produceerde een leuke woordspeling in haar aankondiging: “Trompettist Maurice van Dijk blaast hoog van de toren”. Je moet er maar op komen! Maar: ’t was een geslaagd concert, met zo’n 50 bezoekers in de Brusselzaal en verschillende extra “aanlopers” toen er op het carillon werd gespeeld. Op advies van Jan-Geert Heuvelman werd het plein voor de Learkamer als luisterplek benut. Een van onze trouwe bezoekers typeerde het concert op onze Facebookpagina als volgt: “Leuk concert met een toegankelijk programma voor iedereen. En beiaard met trompet was ook prima op het terras te volgen, met koffie of een biertje er bij”. Waarvan acte!

Er zijn ook een tweetal video’s van dit concert gemaakt: