Op donderdag 5 oktober organiseert de Stichting Stadsmuziek Rijssen weer een concert in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis. Twee jonge talentvolle conservatoriumstudenten zullen dan een aantrekkelijk programma ten gehore brengen, met muziek voor blokfluit en orgel. Rijssenaar Casper Struijk studeert orgel aan het conservatorium in Rotterdam en carillon aan de Beiaardschool in Amersfoort. Hij kreeg les van Dick Sanderman aan de Rijssense Muziekschool en viel onder meer in de prijzen tijdens het Ambitus Orgelconcours in Rotterdam. Blokfluitiste Maria de Jong studeert aan het conservatorium in Utrecht. In 2022 won zij de eerste prijs tijdens het Driestar Concours in Gouda.

Voor het concert in de Brusselzaal hebben Casper en Maria een mooi programma samengesteld, met als hoofdgerechten twee blokfluitsonates van de grootmeesters Bach en Händel. Casper begeleidt de Bachsonate op orgel, de Händelsonate op klavecimbel. Verder klinkt er muziek van Speth, Micheelsen en als afsluiting het eigenlijdse Miroir van Ad Wammes.

Het concert in de Brusselzaal begint om donderdag 5 oktober om 20:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd aan de uitgang.

De Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert een week later, op zaterdag 14 oktober, weer de traditionele orgel- en beiaardwandeling, een succesvol evenement dat jaarlijks bezoekers trekt van heinde en verre. Dit keer zelfs van héél ver: stadsorganist Dick Sanderman kreeg bericht van een Amerikaanse orgelliefhebber, die in oktober speciaal naar Nederland komt voor het Arp Schnitger Festival in Groningen én voor de orgel- en beiaardwandeling in Rijssen! De wandeling begint zaterdag 14 oktober om 15:00 uur in de Schildkerk en gaat daarna verder naar de Brusselzaal en de Dionysiuskerk.