De traditionele orgel- en beiaardwandeling in het centrum van Rijssen vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 oktober. In een kleine twee uur worden drie orgels bezocht en kan tijdens de verplaatsingen worden geluisterd naar muziek op het carillon van de Schildkerk, gespeeld door beiaardier Jan-Geert Heuvelman. De orgel- en beiaardwandeling trekt jaarlijks heel wat publiek: de muziekliefhebbers komen niet alleen uit de directe omgeving, maar maken soms verre reizen om deze orgelmiddag mee te maken. In de achterliggende jaren werden bezoekers gesignaleerd van Friesland tot Rotterdam.

Het evenement begint deze keer in de Schildkerk, waar stadsorganist Dick Sanderman het monumentale Flentrop-orgel bespeelt. Vervolgens steekt het publiek de markt over en gaat het programma verder in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Nadat daar het Leeflang-orgel heeft geklonken, wandelt het gezelschap naar de nabijgelegen Dionysiuskerk, waar het Pels-orgel uit 1929 (een Rijksmonument) te horen is romantische orgelmuziek. De kerk zelf, ontworpen door Joseph en Pierre Cuypers Jr., is ook zeer bezienswaardig..

De orgel- en beiaardwandeling op 14 oktober start om 15:00 uur in de Schildkerk. De toegang is gratis, na afloop wordt gecollecteerd.