Twee jaar lang maakte corona het onmogelijk, maar dit jaar lijkt het weer te kunnen: de traditionele orgel- en beiaardwandeling in het centrum van Rijssen. De organiserende Stichting Stadsmuziek Rijssen koos zaterdagmiddag 24 september als datum. In een kleine twee uur worden drie orgels bezocht en kan tijdens de verplaatsingen worden geluisterd naar muziek op het carillon van de Schildkerk, gespeeld door beiaardier Jan-Geert Heuvelman. Het evenement begint zoals gebruikelijk in de Brusselzaal van het gemeentehuis, waar stadsorganist Dick Sanderman het Leeflang-orgel bespeelt. Daarna wandelt het publiek naar de nabijgelegen Dionysiuskerk, waar het Pels-orgel uit 1929 (een Rijksmonument) te horen is in enkele solowerken, maar ook als begeleiding van mezzosopraan Mélanie Brilman. Er klinkt muziek van o.a. Franck en Duruflé. De kerk zelf, ontworpen door Joseph en Pierre Cuypers Jr, is ook zeer bezienswaardig. Tot slot verplaatst het gezelschap zich naar de Schildkerk, waar Mélanie Brilman opnieuw een bijdrage zal leveren aan het afsluitende concert door Dick Sanderman, met werk van o.a. Bach en Mendelssohn.

De orgel- en beiaardwandeling op 24 september start om 15:00 uur in het gemeentehuis op het Schild. De toegang is gratis, na afloop wordt gecollecteerd.