Cello, piano en orgel in de Brusselzaal

De concertserie in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis wordt op donderdag 9 juni voortgezet met een optreden van twee plaatselijke beroepsmusici: celliste Anne Knappstein en organist Arend J. Kettelarij. De concertserie startte 45 jaar geleden, nadat in april 1977 het stadhuisorgel in gebruik was genomen.

Anne Knappstein en Arend Kettelarij hebben al vaker in de Brusselzaal opgetreden. Deze keer brengen zij een gevarieerd programma, waarin ook de piano wordt gebruikt die door de organiserende Stichting Stadsmuziek Rijssen is aangeschaft. Cello en orgel spelen samen in muziek van Saint-Saëns en Vivaldi, cello met piano in muziek van Von Paradies en Max Richter. Als pianosolo speelt Kettelarij onder meer eigentijdse muziek van de Oekraïense componisten Silvesrtrov en Yachshenko. Een ciacona van Buxtehude staat op het menu als orgelsolo.

Anne Knappstein werkt als cellist bij Phion en geeft celloles aan de Rijssense Muziekschool. Met haar schoolvoorstelling Edu het Eendje reist zij het hele land door. Voor de film “Riessen in ’n Kiekerd” verzorgde zij met twee collega’s de muziek.

Arend Kettelarij heeft in Rijssen een lespraktijk voor orgel en piano. Hij is organist van de Westerkerk en is actief als muziekgraveur en componist.

Het concert op 9 juni begint ’s avonds om 20:00 uur. De toegang is gratis; aan de uitgang wordt gecollecteerd.